29. august 2011

Bra for barna - bra for alle

I et barns verden staves kjærlighet med tre bokstaver: T - I - D!!

Barn trenger foreldre som har tid til dem. Tid til å leke, tid til å oppleve ting sammen, tid til å følge på aktiviteter osv. Foreldre har selvsagt selv et ansvar for å prioritere tid til barna sine. Men samfunnet må legge til rette. I Sør-Odal må kommunen fortsatt sørge for åpningstider i barnehage og SFO som passer for de som pendler langt til jobb. I tillegg er det viktig at barnehagene, SFO (og skolene) geografisk plasseres slik at foreldre kan levere barna på vei til jobb.

Dessverre opplever mange barn vanskelige tider fordi foreldrenes forhold går i stykker, og ender med at mor og far og flytter fra hverandre. I en skilsmisse er alle tapere, spesielt barna. Vi går derfor inn for at kommunen skal tilby gratis samlivskurs og foreldrekurs. Forebygging er nøkkelen.

I barnehagene og i SFO skal barna få møte trygge voksenpersoner som har tid til dem. Vi i KrF vil derfor fokusere sterkt på at det skal være mange nok voksne både i barnehage og SFO.

I skolen skal barna bli tatt i mot av lærere som har faglig kompetanse og nok tid. Tid til å gi barna den individuelt tilpassede opplæringen som hver enkelt trenger. Og tid til å skape et trygt skolemiljø for alle. De nedskjæringene som skolen i Sør-Odal har blitt utsatt for de siste to årene har ført til at lærerne ikke har tid nok til alle.

Det har fra flere politikere kommet forslag om å legge ned barneskoler i Sør-Odal. En slik beslutning må ikke tas for raskt og lettvint. Vi vet ikke nok til å kunne konkludere enda. Derfor ønsker vi en grundigere utredning der flere faktorer enn de økonomiske innsparingene blir vurdert. Vi vil ha en skole med god faglig og pedagogisk kvalitet, og et trygt skolemiljø. Dette forutsetter nok kvalifiserte voksne til å ivareta disse oppgavene.

I fritiden må barn gis mulighet til å velge blant ulike aktiviteter. Det gir dem mulighet til å oppleve tilhørighet, mestring og glede. Kommunen må spille på lag med de frivillige, og være åpen for å støtte både de ”tradisjonelle” aktivitetene og nye aktiviteter som fenger barn og unge.

I tillegg til eldreomsorg, er barn, ungdom og familie vårt viktigste satsningsområde. Et samfunn som er bra for barna, er et samfunn som er bra for alle.

Ole Tamlag, ordførerkandidat
KrF/V Sør-Odal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar