20. august 2011

Sør-Odal bør gi bort SIAP

På det flotte vannskianlegget i Sør-Odal har det i disse dager blitt arrangert både Europa og Afrika mesterskap. Det er imponerende hva de ivrige frivillige har fått til etter mange års iherdig arbeid. Det er mange som fortjener ros, takk og heder.

Da Sør-Odal idretts- og aktivitetspark A/S ble etablert var det først som vannskianlegg. Men det har vært planen at det skal legges til rette for mange aktiviteter på området. Her er noe av det som bør komme på plass:

  • Skatepark/anlegg for BMX-sykler
  • Fotballbane
  • Bane for håndball og basketball
  • Klubbhus med garderober
  • Innendørs treningsrom med styrkeapparater og lignende
  • Kiosk/kafe
Sør-Odal kommune eier 80 prosent i SIAP. Resten eies med 5 prosent av Idrettsrådet og 15 prosent av et privat selskap. På grunn av at kommunen eier en så stor del er selskapet avhengig av kommunen har råd til nye investeringer. Og det har slett ikke Sør-Odal. Dermed hindres videre utbygging på SIAP av en fattig kommune.

Løsningen på dette er enkel
Det bør komme inn en ny eier som får flertallet av aksjene. Dersom man eier selskapet SIAP A/S, vil det gi vilje til å bruke penger, fordi man skaper verdi i det man selv eier. Kommunen bør starte letingen etter en ny eier, og gjerne først gi tilbudet til det selskapet som allerede eier 15 %.

Og kommunen bør gi bort aksjene. I stedet for å få betalt for aksjene skal kommunen kreve av den nye eieren at de overtar det vedlikeholdet som kommunen i dag har ansvar for. Denne løsningen vil være positiv for alle parter. Kommunen sparer penger, vi får en videreutvikling av SIAP som kommer kommunens innbyggere til gode og gjør det enda mer attraktivt å flytte til Sør-Odal.

Hvis vi får plass i kommunestyret vil vi fremme dette forslaget. Derfor oppfordrer jeg deg som ønsker rask videreutvikling av Sør-Odal idretts- og aktivitetspark, til å stemme på felleslisten KrF/V.

Ole Tamlag, ordførerkandidat
KrF/V Sør-Odal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar