1. november 2009

Er fotballspillere gode forbilder!

Sitter en knapp time før siste serierunde i Tippelagen starter og gjør meg noen tanker om utviklingen i norsk fotball. Denne sesongen har vært preget av uvanlig mange stygge hendelser på banen. Vi har hatt nedsparkinger, stygge taklinger, målscoring med hånda som aktiv medhjelper og stygg kjeftbruk både fra spillere og trener. Her er det ikke nødvendig å nevne navn, men den som har fulgt med denne sesongen har nok fått med seg en eller flere av disse episodene.

En av de viktige oppgavene for klubbene  må være å stoppe denne utviklingen. Vi ønsker ikke fotballspillere som bevisst bryter reglene. Fotballspillere, og alle andre idrettsutøvere, bør være gode forbilder. Vi ønsker idrettsutøvere som følger reglene, viser respekt for hverandre, oppfordrer til en sunn og god livsstil, og som selv etterlever dette.

Dommerne har stort sett slått ned på de grove regelbruddene og brukt de straffereaksjoner de har tilgjengelige. Og i de få tilfeller der dommerens rekasjonsmuligheter ikke har vært sterke nok, har fotballforbundet helt riktig grepet inn med å ilegge karantenetid. Men når vi har fått så mange alvorlige hendelser i en og samme sesong, tyder det på at klubbene ikke har gjort en god nok jobb. Det er klubbenes ansvar å skolere sine spillere slik at spillet blir renere. Klubbene må sørge for at alle i klubben har denne holdningen, både spillere, trenere, ledere og alle andre som gjøre en jobb i klubben.

Som trønder synes jeg det er flott at Rosenborg ble seriemester i år, og ligger på toppen av fair-play statistikken. Jeg kan nok være med på at det er lettere å spille fair når man er det beste laget. De lagene som er dårligere, og som hele tiden blir liggende litt på etterskudd, blir gjerne fristet til å bruke noen "tjuv"-triks. Men det skal ikke uansett ikke forekomme.

Så her har klubbene og fotballforbundet en felles utfordring. Utviklingen må snus!

Så får vi håpe at årets siste serierunde byr på god fotball uten stygt spill.
Og at Rosenborg slår Brann :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar