12. september 2010

KrF må samarbeide med FrP - også?

Nå har nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, åpnet for å støtte Frp i regjering. Dette sier hun til NTB i et intervju som er gjengitt i NRK.

Endelig sier jeg. Endelig har de våget å innrømme hva som var en av hovedgrunnene til det dårlige valget i fjor. Jeg sa dette både før valgkampen i fjor, og i et innspill til evaluerings-arbeidet etter valget. Når ledelsen i KrF nå har innsett dette, tror jeg det er håp om oppgang og bedre valgresultaterer etter hvert.

Her er litt av hva jeg skrev i et internt notat 22. sept 2009.


Feil av avvise samarbeid med Frp
Det var feilslått taktikk å avvise et samarbeid med Frp i denne valgkampen.
I 1997 virket dette taktikken etter hensikten fordi Bondevik var den mest ønskede statsminister på ikke-sosialistisk side. Mange stemte KrF fordi de ønsket regjeringsskifte og trodde et sterkt KrF ville gjøre et skifte mulig.

Ved valget i år var situasjonen annerledes. Vi hadde ikke en like populær partileder, og han var ikke aktuell som statsminister. KrF (og Venstres) nei til FrP førte til at mange velgere gikk til Høyre eller Frp fordi de trodde det økte sannsynligheten for et regjeringsskifte.

Det er selvsagt riktig at avstanden er stor mellom oss og Frp i mange saker som er viktig for oss. Men dette skulle vi møtt med å liste opp hvilke saker vi måtte ha gjennomslag i, for å kunne inngå et regjeringssamarbeid med Frp. Hensikten med politikk er å oppnå noe. Og i regjering ville vi kunne oppnå mye som er viktig for oss.



Feil å avvise samarbeid med Frp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar