30. januar 2011

Svikter omsorgsløftene

I sin nyttårstale sa statsministeren følgende: «Vi skal gi de eldre den omsorgen de trenger». Dette skulle tyde på at Arbeiderpartiet vil prioritere omsorgen. Og man skulle tro at de ville øke ressursene som brukes på Omsorgstilbudet. Men gjennom den politikken som føres, viser Ap det stikk motsatte. Løftene er tomme løfter. Og det lille som gjøres er preget av symbolpolitikk, og er ikke tilstrekkelig til å gi varig bedring. Dette gjelder både nasjonalt og lokalt. I Sør-Odal kommune avsløres det tydelig når kommunestyret, hvor Ap har flertall, for andre år på rad vedtar et budsjett som har satt av for lite til omsorgen for de eldre.



 Vi som bor i Sør-Odal vet at omsorgstilbudet for eldre ikke er godt nok. De som trenger hjelp hjemme får det for sjelden. De som trenger plass på alders- eller sykehjem må vente for lenge. Og de som har fått plass, må lide under av at bemanningen er for liten. De som jobber i omsorgen gjør sitt beste, men de er ikke mange nok.

Det er politikernes ansvar å sørge for at kommunen har et godt omsorgstilbud. Flertallet i Sør-Odal kommunestyre har tatt en rekke gale beslutninger gjennom flere år, noe som har ført kommunen inn i en gjeldsklemme. En stor del av inntektene går til renter og avdrag i stedet for til å drifte tjenestene. Og det verste er at flertallet mangler vilje til å gjøre noe med gjeldssituasjonen. Det som må gjøres er å redusere gjelden ved å selge eiendommer. Hvis en slik salgsprosess hadde vært satt i gang da budsjettet for 2011 ble vedtatt, kunne man samtidig prioritert de viktigste tjenestene som er omsorg og barnehage/skole.

Vi i KrF er sterkt opptatt av enkeltmennesket. Enkeltmennesket er ikke bare én i massen. Hver person er et individ med sine egne behov. Gjennom de ulike livsfasene varierer disse behovene. Kommunen må gi et tilbud som dekker behovene både for barn, ungdom, voksne og eldre. Og hver enkelt person skal ha rett på et tilbud basert på sitt behov. Vi aksepterer ikke at dette tilbudet ikke kan gis fordi politikerne fatter gale beslutninger.

Nå er det flere av partiene i Sør-Odal som har sett hva som må gjøres. Særlig vil jeg gi ros til Høyre som i kommunestyret før jul hadde en god gjennomgang av kommunens økonomi. En gjennomgang som påviste at gjelden er problemet. Vi støtter Høyre i kravet om gjeldssanering. Og vi vil gå i bresjen for en samling av partiene som er i opposisjon. Samtidig skal vi være en garantist for at politikerne ikke glemmer enkeltmenneskets behov. KrF trengs i politikken nettopp for å sikre enkeltmennesket.

Vi håper du som skal stemme, vil gi din stemme til et nytt flertall. Et flertall som kan snu økonomien. Husk dette når du står ved valgurnen i september!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar