9. september 2011

Bort med sandkassepolitikken


I Sør-Odal er enkelt å stemme riktig. Kommunen har blitt styrt inn i en økonomisk krise med en rekke gale beslutninger i kommunestyret. Det er Ap som har hatt flertallet, og som derfor bærer det største ansvaret for dette. Så du som har stemt Ap tidligere bør velge et annet parti denne gangen. Sør-Odal trenger en nytt flertall.
Men også de andre partiene har del i ansvaret for krisen. De har vært med på de fleste av de gale beslutningene. Og de har sjelden klart å samle seg til en felles opposisjon. Derfor er det behov for nye politikere. Vårt mål for den kommende fireårsperioden er å sette en ny kurs i Sør-Odal.

  • Først må økonomien rettes opp ved salg av Solbakken skole, SIAP A/S og andre eiendommer kommunen ikke trenger. I tillegg må det reduseres i unødige kostnader til lys, oppvarming og høye lederlønner (for mange ledere), og vi må inngå samarbeid med andre kommuner om tjenester.
Andre tjenester må nok også reduseres, men to områder vil vi beskytte, og i stedet styrke:
  • Skole. Vi vil sikre alle skolene høy faglig kvalitet og et godt skolemiljø. Vi vil ha en grundigere utredning av hvor det er mest hensiktsmessig at barneskolene skal ligge, og hvor mange vi trenger. Det skal legges en plan for bygging av ny ungdomsskole om 6-8 år.
  • Eldreomsorgen må gis et løft for å sikre alle en verdig alderdom. Hjemmetjenesten må styrkes og ventetiden på omsorgsboliger og sykehjemsplasser må fjernes. Flere aktivitetstilbud, og kvalifisert demensomsorg.
Planene om miljøgate og/eller omkjøringsvei gjennom sentrum av Skarnes må stoppes. Begge løsningene skaper nye problemer. Trafikkproblemene må i stedet løses ved å bygge en bru over Glomma sør for Skarnes sentrum. Brua vil også gi bedre kommunikasjon for beboerne mellom Disenå og Ullern som hører til samme kirkesogn, og det åpner muligheten for felles barneskole for Disenå og Ullern.

Vi har også pekt på en del andre saker som er viktig for Sør-Odal kommune: Vi vil styrke rusomsorgen, gjerne i samarbeid med andre kommuner i Glåmdalen. Kirkene skal sikres tilstrekkelige ressurser, samtidig som vi vil invitere menighetene til å vurdere et samarbeid med Nord-Odal om felles kirkeverge.

Kommunestyret i Sør-Odal består i dag av «sandkassepolitikere». De oppfører seg som vi gjorde da vi var små barn og ville bygge våre egne sandslott på vår egen plass. Resultatet var at slottene ble små og ikke stod så lenge. Nå er det på tide å komme ut av sandkassa. Vi vil jobbe hardt for å samle et flertall om en ny og helhetlig kurs. Vi vil gjøre Sør-Odal til en enda bedre kommune å bo i, og til en kommune som folk ønsker å flytte til. Derfor ber vi deg gi din stemme til felleslisten KrF/V.  Jo flere stemmer vi får dess sterkere blir vi, og sjansen for at vi lykkes blir større.
Godt valg!

Ole Tamlag (KrF), 1.kandidat
Kristin K. Ødegaard (V), 2.kandidat
Audni Ferger (KrF), 3.kandidat
Felleslisten KrF/V Sør-Odal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar