12. november 2013

Tror vi er på rett kurs

I høst har vi fått ny regjering, og mye av det politiske fokuset har vært på rikspolitikken. Jeg er fornøyd med regjeringsskiftet, og tror ny regjering er bra for landet. Men vi skal ikke glemme at mange av tjenestene vi bruker daglig produseres i kommunene der vi bor. Derfor vil jeg skru fokuset tilbake til lokalpolitikken.

Ved kommunevalget for to år siden mente flertallet av velgerne at Sør-Odal trengte et maktskifte. Etter over 30 år med Ap-styre var kommunen nedsyltet i gjeld og måtte skjære i de fleste tjenestene. Valgte ga kommunen en ordfører fra Høyre. Nå to år senere ser vi at det nye flertallets kursendring virker. Underskuddene er snudd til overskudd. Nedbetalingen av gjeld har startet. Og sektorene skole og helse/omsorg har fått tilbake noen av ressursene Ap-styret skar bort. Kommunen styres klokt, og er på riktig vei.

Nå sitter Sør-Odals politikere midt i budsjettarbeidet for 2014. De har en dyktig administrasjon som gjør grunnlagsarbeidet, men det er politikerne som skal prioritere. Trolig vil det økonomiske handlingsrommet bli enda litt bedre neste år. Gjeldsnedbetalingen må fortsette, men noen ressurser må gå til å styrke de viktigste tjenestene. Det kan bli enda bedre å bo i Sør-Odal.
  • Mange kommunale veier har dårlig standard med hull og humper. Utstlitt asfalt må skiftes og grusveier må få fast dekke.
  • Helse/omsorg og skolene må løftes.
  • Kultur- og idrettsliv må støttes.
Alt kan ikke gjøres i løpet av 2014, men det er nå starten går. Denne høsten får vi se hva det politiske flertallet i Sør-Odal vil prioritere. 

Jeg, og flere med meg, venter i spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar